Pomidorki koktajlowe z curry

4.5 (175 ocen)

W moim domu w sezonie domowy ogródek zawsze obfituje w pomidorki koktajlowe. Postanowiłam więc zamknąć odrobinę lata do słoika. Pomidorki wyszły tak jak zamierzałam – słodko – kwaśne, z orientalną nutą.

Składniki:

  • 4 kg pomidorków koktajlowych (dowolna odmiana)

    Do każdego słoika o poj. 1L:
    4 – 6 półplastrów białej cebuli
    2 – 4 gałązki natki pietruszki
    1 łyżeczka całych owoców kolendry

    Zalewa do rozlania do 9 słoików o poj. 1L:
    8 szklanek wody
    2 szklanki octu 10%
    2 i ½ szklanki cukru
    2 łyżki curry
    2 łyżki papryki słodkiej mielonej
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Curry Sałatki Przetwory Kanapki

Pomidorki koktajlowe z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy zagotować i wystudzić. Pomidorki nałożyć do słoików, dodając na wierzch cebulę, natkę pietruszki i kolendrę. Zalewą zalać zawartość słoików, następnie zakręcić. Pasteryzować 5 – 7 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować