Pomidorki koktajlowe marynowane

4.5 (197 ocen)

idealne na przekąskę

Składniki:

  • 250 gram pomidorów koktajlowych
    1 łyżeczka gorczycy
    2 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 szklanka wody
    0,5 szklanki octu
    3 łyżki cukru
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Pomidorki koktajlowe marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki koktajlowe oderwać od gałązek. Opłukać i osuszyć. Nakłuć igłą i przełożyć do miski. Zasypać solą i odstawić na całą noc do lodówki. Po tym czasie pomidorki opłukać i przełożyć do słoika. Wsypać gorczycę, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Czosnek obrać, pokroić w słupki i również dodać do pomidorków. Wodę zagotować z octem i cukrem. Gorącą zalewą zalać pomidorki. Zakręcić słoik i odwrócić do góry dnem. Pomidorki można zapasteryzować. Po ostygnięciu pasteryzować 3 minuty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować