Pomidorowy kociołek z pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 50 min

ź:MG

  • 50 min

Składniki:


  • 300 g kiełbasy białej surowej
    1/2 pęczka natki pietruszki
    łyżeczka skórki otartej z cytryny
    jajko
    bułka tarta
    sól ,pieprz
    2 szalotki
    kawałek czerwonej papryczki chilli
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki oregano
    garść posiekanej bazylii
    500 g przecieru pomidorowego
    500 ml bulionu warzywnego
    po garści czarnych i zielonych oliwek
    1/2 paczki makaronu świderki
    starty parmezan

Pomidorowy kociołek z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę wycisnąłem z osłonek ,wyrobiłem z jajkiem bułką tartą ,posiekaną natką ,skórką z cytryny ,solą oraz pieprzem. Uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego. Szalotki i chilli posiekałem i zeszkliłem na oliwie ,zalałem przecierem pomidorowym oraz bulionem ,posoliłem i dodałem oregano. Zagotowałem. Dodałem pulpeciki oraz oliwki ,gotowałem jeszcze 15 min. Osobno ugotowałem makaron ,odcedziłem ,wymieszałem z zupą. Przyprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypałem posiekaną bazylią i startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy