POMIDOROWY PSTRĄG NA OSTRO

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny lekko ostry pstrąg na pewno zachwyci każdego.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 pstrągi
    1 łyżka startego imbiru
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki przecieru pomidorowego ( lub 1 łyżkę koncentratu pomidorowego)
    1 łyżeczkę słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 papryczki chilli ( lub 1/2 łyżeczki sproszkowanej chili)
    1 łyżka ziaren kolendry ( lub 1 łyżkę świeżej kolendry)

Pomidorowy pstrąg na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórkę pstrągów nacinamy w poprzek w 2- 3 miejscach z każdej strony.
    Pozostałe składniki miksujemy w blenderze na jednolitą pastę, którą nacieramy ryby.
    Odstawiamy na 30 minut do lodówki.
    Ryby zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut.

Porady

Pstrągi najczęściej podaję z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z porów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy