Zupa pomidorowa z pastą z trawy cytrynowej

5 (2 ocen)

  • 30 min

Pyszna gęsta zupka jednogarnkowa.Zdrowa bez tłuszczu, mocno aromatyczna. Zapraszam do gotowania.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 1 litr wody
    1 puszka obranych pomidorów w soku pomidorowym
    75 g ryżu białego długoziarnistego
    1 marchewka
    1 pietruszka
    bazylia , sól, pieprz cytrynowy,1 ząbek czosnku
    1 1/2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zupa pomidorowa z pastą z trawy cytrynowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wrzącej osolonej wody dodajemy obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa .
    Wrzucamy ryż i gotujemy pod przykryciem.
    Po około 10-15 minutach , pomidory z puszki kroimy na pół i razem z sokiem dodajemy do zupy.
    Wtedy też dodajemy suszoną bazylię i obrany czosnek.
    Wszystko gotujemy jeszcze około 15 minut do miękkości ryżu.
    Na koniec dodajemy pieprz sok z cytryny i pastę z trawy cytrynowej.
    Pomidory jeśli się nie rozpadną można je zmiksować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Pomidory w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować