Pomidorowa z pęczakiem

0 (0 ocen)

Sycąca i pyszna zupa!

Składniki:

  • 1 niepełna szklanka pęczaku
    1 łyżka masła
    3 marchewki
    Kawałek pora
    1 mała pietruszka
    Kawałek selera
    1 litr soku pomidorowego
    Sól
    Pieprz biały
    Śmietana
    Natka pietruszki

Pomidorowa z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać masło, sól i gotować prawie do miękkości.

    Warzywa obrać, umyć, pokroić dowolnie. Wsypać do garnka gdy pęczak będzie już prawie miękki. Gotować do miękkości kaszy i warzyw.

    Sok pomidorowy roztrzepać, wlać do garnka, doprawić do smaku solą i pieprzem białym. Zagotować.

    Gorącą zupę rozlać do talerzy, udekorować kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy