Zupa pomidorowa z własnego przecieru

4.49 (180 ocen)

  • 60 min

Jedna z moich ulubionych zup...Uwielbiam jej słodko -kwaśny smak :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2skrzydełka,przecier pomiodorowy 300,400ml,1pietruszka,1marchewka,kawałek selera,kawałek pora,ząbek czosnku,łyżka margaryny,kostka rosołowa,papryka słodka i ostra,sól,pieprz,przyprawa uniwersalna,łyżeczka cukru
    Dodatkowo-makaron nitki ,śmietana ,zielona pietruszka
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z własnego przecieru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroję w paski ,pora w piórka i podsmażam na margarynie z dodatkiem przyprawy uniwerslanej lub soli,trochę papryki ostrej i słodkiej ok 1 łyżeczki ,ostrej troche mniej .Do garnka dajemy skrzydełka i jeśli mamy jakieś ''resztki" schabu albo piersi to tez daję,zalewamy wodą u mnie ok 3 litry i gotuje ,po zagotowaniu dodaje kostkę i tak gotujemy ok 20 min po tym czasie dodajemy podsmażone warzywa i ząbek czosnku w całości!Gotujemy tak z 15 min po czym dolewamy przecieru i gotujemy ok 30 min na wolnym ogniu,dajemy łyżeczkę cuku.Makaron gotujemy według opakowani.Na końcu dodajemy makaron ,doprawiamy solą i pieprzem,sypiemy pietruszką .
    Na talerzu dodajemy łyżkę śmietany i zajadamy :)
    Smacznego.

Porady

Zupę można w całości rozrobić ze śmietana.Równie dobrze smakuje z ryżem :) Ja używam przecieru który sama robie ale można użyć sklepowego lub pomidory z puszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować