Zupa pomidorowa z własnego przecieru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa kroję w paski ,pora w piórka i podsmażam na margarynie z dodatkiem przyprawy uniwerslanej lub soli,trochę papryki ostrej i słodkiej ok 1 łyżeczki ,ostrej troche mniej .Do garnka dajemy skrzydełka i jeśli mamy jakieś ''resztki" schabu albo piersi to tez daję,zalewamy wodą u mnie ok 3 litry i gotuje ,po zagotowaniu dodaje kostkę i tak gotujemy ok 20 min po tym czasie dodajemy podsmażone warzywa i ząbek czosnku w całości!Gotujemy tak z 15 min po czym dolewamy przecieru i gotujemy ok 30 min na wolnym ogniu,dajemy łyżeczkę cuku.Makaron gotujemy według opakowani.Na końcu dodajemy makaron ,doprawiamy solą i pieprzem,sypiemy pietruszką .
Na talerzu dodajemy łyżkę śmietany i zajadamy :)
Smacznego.
Porady
Zupę można w całości rozrobić ze śmietana.Równie dobrze smakuje z ryżem :)
Ja używam przecieru który sama robie ale można użyć sklepowego lub pomidory z puszki.
Komentarze