Pomidorowe naleśniki z brokułami i gorgonzolą

5 (200 ocen)

Pyszne naleśniki z pysznym nadzieniem to dla mnie obiad idealny :)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    szklanka wody gazowanej
    szklanka soku pomidorowego
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    łyżka suszonej bazylii

    nadzienie:

    400 g brokułów
    100 g pikantnej gorgonzoli
    łyżka masła
    mała cebula
    2 łyżki sosu chilli lub pikantnego ketchupu
    6 plastrów sera żółtego
    pęczek cienkiego szczypiorku
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Pomidorowe naleśniki z brokułami i gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą.

    Ugotowane brokuły dzielimy na mniejsze kawałki.

    Cebulę siekamy bardzo drobno i lekko podsmażamy na maśle.

    Gdy cebula się zeszkli dodajemy na patelnię gorgonzolę i na małym ogniu mieszamy aż się rozpuści.

    Następnie dodajemy sos chilli i brokuły.

    Mieszamy aby wszystkie składniki oblepiły brokuły.
  • 2. Na każdym naleśniku układamy po plasterku sera żółtego oraz po łyżce brokułowego nadzienia.

    Naleśniki zwijamy i zapiekamy przez 10 minut w 180 stopniach.

    Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Pomidor Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Faszerowane pomidorowe naleśniki

4.43 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Naleśniki z brokułami i fetą

To może cię zainteresować