Pomidorowe grzanki z wędzonym łososiem i mozzarellą

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

Jeśli chcemy odmienić swoje tosty zacznijmy od zmiany tradycyjnych składników składników.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
    ketchup
    chili
    zioła prowansalskie
    1 szklanka pomidorków koktajlowych
    mozzarella - 1 kula
    1/4 kostki sera feta
    łosoś- wędzone brzuszki
    mozzarella tarta
    natka pietruszki

    sos czosnkowy:
    3 łyżeczki jogurtu greckiego
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz
    6 ząbków czosnku
    zioła prowansalskie
    1/2 łyżeczki musztardy
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Musy Przystawki Tosty Majonez

Pomidorowe grzanki z wędzonym łososiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od sosu czosnkowego. Jogurt mieszamy wraz z majonezem i musztardą, dodajemy sól i pieprz oraz zioła prowansalskie. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę i mieszamy razem z sosem . Wkładamy do lodówki, nie zapominając o przykryciu. Do ketchupu dodajemy chili i odrobinę ziół prowansalskich. Następnie smarujemy tosty.
  • pomidorowe grzanki z łososiem i mozzarellą 2. Na wierzch kładziemy kawałki wędzonego łososia, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i trzy rodzaje sera.
  • pomidorowe grzanki z łososiem i mozzarellą 3. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut.
  • pomidorowe grzanki z łososiem i mozzarellą 4. Gdy ser się roztopi , polewamy sosem czosnkowym, posypujemy posiekaną pietruszką i delektujemy się smakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować