Pomidorowe spaghetti bez mięsa

4.27 (213 ocen)

Nie zawsze mam ochotę na mięso, zawsze jednak mam ochotę na spaghetti:). To jedno z tych dań, które można przygotować zupełnie bez udziału mięsa. Szybko, tanio, smacznie, polecam:).

Składniki:

  • 500g makaronu spaghetti
    1 litr passaty pomidorowej
    2 marchewki
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól i pieprz do smaku
    olej
    ser do posypania
    bazylia do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.27 (213 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pomidorowe spaghetti bez mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.

  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, i marchewkę, pod koniec dodajemy czosnek, podsmażamy kilka sekund, po czym wlewamy passatę. Dodajemy przyprawy. Gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut do zredukowania płynów.
  • 3. Makaron łączymy z sosem. Przed podaniem posypujemy startym serem, dekorujemy listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować