Pomidorówka z makaronem

5 (144 ocen)

  • 15 min

Szybka, prosta, tania. Ulubiona zupa mojej córki.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 skrzydła z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    5 łyżek przecieru pomidorowego lub pomidory z puszki(można użyć świeżych)
    śmietana do zabielenia (ok 5-7łyżek)
    kostka bulionowa
    cukier do smaku
    pieprz
    sól
    świeży rozmaryn lub bazylia (może być natka pietruszki)

    ok 500 g dowolnego makaronu
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorówka z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka płuczemy i wrzucamy do gotującej się wody razem z pokrojonymi warzywami oraz kostką bulionową. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy do smaku i siekane zioła.
    Na koniec zabielamy śmietaną. Podajemy z ugotowanym makaronem.
    Ja często wrzucam gotowy makaron do garnka z zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować