Pomidory faszerowane szpinakiem zapieczone serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.FARSZ Smażę czosnek na małej ilości masła klarowanego lub oliwy dodaje szpinak ,następnie pieczarki pokrojone w kostkę.Podsmażam razem ok 5- 10 min .Na koniec doprawiam solą i pieprzem.Odstawiam.
2.Pomidory wydrążam.Miąższ odkładam.Środki lekko solę i pieprzę.Farszem nadziewam pomidory do połowy .Na drugą połowę rozbijam jajko.Posypuje serem tak żeby były widoczne żółtka.Obwijam szynka parmeńska bądź boczkiem.
3.Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180*C .Zapiekam 30 min.
Wyjmuję zapieczone i układam obok liści sałaty bądź świeżego szpinaku.
Porady
Sałate mozna polac dowolnym sosem na bazie oliwy z oliwek.
Komentarze