Poncha

4.44 (162 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Jak to mówią na Maderze, dzień bez poncha, dniem straconym. Aguardente to bimber, w smaku podobny do gruzińskiej chachy lub chorwackiej rakiji. Dużą rolę, smakową, odgrywa miód i cytrusy. Można zrobić albo na samych pomarańczach, albo w połączeniu pomarańczy z cytryną.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 część aguardente 50%
    1 część miodu wielokwaitowego
    1 pomarańcza
    1 cytryna
Wystaw ocenę:

4.44 (162 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Poncha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańczę i cytrynę sparzamy i wyciskamy sok.
    Alkohol dokładnie mieszamy z miodem. Dodajemy sok, składniki łączymy.
    Wstawiamy do lodówki na min 1 godzinę. Przed podaniem ponownie mieszamy.

    Proporcja 1:1:1
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować