PODUDZIA Z KURY PIECZONE W ZIOŁACH

5 (176 ocen)

  • 2 godz.

Aromatyczne udko to prosty i smaczny obiad który smakuje całej rodzinie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 podudzia z kury

    Marynata:
    4 łyżki oleju
    sok z 1/2 cytryny
    1/2 łyżeczki ostrj papryki
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 łyżeczki majeranku
    1/4 łyżeczki soli

    1/2 szklanki bulionu
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kurczak pieczony

Podudzia z kury pieczone w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć, osuszyć.Wszystkie składniki marynaty wymieszać, nasmarować nią mięso. Mięso nakryć iwstawić do lodówki na ok.2 godziny. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok. 45-60 minut. Kurczaka można co jakiś czas pdlewać bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować