Podudzia drobiowe grillowane z paparyką i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Polecam wykwintne danie – podudzia drobiowe z papryką i oliwkami.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 podudzi drobiowych
    2 cebule
    1 papryka czerwona
    3 pomidory
    12 oliwek zielonych
    1 łyżeczka tymianku
    sól.pieprz
    przyprawa pikantna do drobiu
    1/3 szklanki oleju

Podudzia drobiowe grillowane z paparyką i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-041bjau 1. Podudzia oczyścić, wypłukać, osuszyć. Posypać przyprawą i tymiankiem , wlać odrobinę oleju, wymieszać, pozostawić na około 2 godz.
  • image-26ac77s 2. Następnie podudzia ułożyć na ruszcie, piec aż mięso będzie miękkie
  • image-1twnmnc 3. Cebulę pokroić w talarki.
  • image-0r4fy0w 4. Paprykę oczyścić, pokroić w paski.
  • image-2a9trvm 5. Pomidory sparzyć,zdjąć skórkę, pokroić w kawałki.
  • image-0o7et0r 6. Cebulę, paprykę poddusić na oleju. Pod koniec duszenia dodać pomidory. Dusić około 5 min, doprawić solą i pieprzem Gotowe podudzia wyłożyć na półmisek. Obłożyć usmażoną papryką z cebulą i pomidorami. Po wierzchu położyć oliwki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy