Podudzia pieczone w sosie barbecue

0 (0 ocen)

  • 60 min

Czasami czasu brak...więc trzeba coś przygotować w oka mgnieniu. Kulinarne "guru" napisała niedawno, że jak upał, to mięsa się nie chce...a jednak. Statystyki potwierdzają, że Polacy lubią grillować z rodziną, ze znajomymi...ot tak, po prostu. Zdecydowanie tak przygotowane mięso nadaje się na tę oko

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg podudzi
    500 ml sosu barbecue od Folwark

Podudzia pieczone w sosie barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso czyścimy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski.

    Następnie zalewamy sosem, dokładnie mieszamy, tak by mięso całe było pokryte barbecue.

    Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C.

    Później 10 min bez przykrycia w tej samej temperaturze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy