Ciasteczka Podwodnica

0 (0 ocen)

  • 40 min

pyszne delikatne smakuja jak ciasteczka francuskie

  • 40 min

Składniki:

  • 40dkg mąki, 30dkg margaryny, 6łyzek mleka, 4dkgdrożdży troszke soli szczypta,sok z cytryny

Ciasteczka podwodnica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podwodnica 1. Wszystkie składniki wymieszać ,przy czym mleko i drozdze rozczyn .Zalać kule ciasta zimna woda aby byla cała zanóżona .Po wypłynieciu jest gotowe ciasto wałkowac i wykrawac dowolny kształt ,piec w temp 180C po upieczeniu gorace optaczac w cukrze pudrze.

Porady

do uzyskania lepszego rozczynu odrobine cukru daje ,bo same ciasteczka nie zawieraja cukru po za optaczniem gotowych ,Robie podwujna porcje na dwie miski lepiej wydajne ,ciasto w wodzie szybciutko dojrzewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy