Podgrzybki z jęczmienną i porem

5 (145 ocen)

  • 40 min

Jesienne danie z grzybami, z kaszą która jest zdrowa i często ją jem.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
    1/5 kg podgrzybków
    1 por biała część
    Sól
    Pieprz
    Majeranek
    Olej rzepakowy
    ½ papryki czerwonej
    1/3 pęczka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podgrzybki z jęczmienną i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obieram, myję, i kroję. Na patelni na oleju podsmażam pokrojona por, pod koniec dodaję kawałki papryki. Ja wycięłam gwiazdki za pomocą specjalnego nożyka. Por wykładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam grzyby, pod koniec sole, pieprze, doprawiam majerankiem. Dodaję por, wszystko mieszam. Kaszę przelewam zimna wodą, wsypuję do garnka, dodaję jedną łyżkę oleju , zalewam 2 szklankami wody i zagotowuje do momentu wchłonięcia przez kasze wody. Odstawiam na 45 minut pod koc. Kasza dojdzie. Następnie dodaję ją do grzybów, chwilę jeszcze podsmażam, dekoruję pietruszką i podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować