Podpłomyki.

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Podpłomyki są znakomitą chrupiącą przekąską.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    około pół szklanki ciepłej wody
    pół łyżeczki soli
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Przystawki Przekąski

Podpłomyki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki ,wody i soli zagnieść ciasto takie jak na pierogi.
  • 2. Rozwałkować na cienkie płaty na oprószonej mąką stolnicy.Kroić na kwadraty.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć podpłomyki z obu stron,po kilka chwil.

Porady

Należy uważać przy smażeniu ,ponieważ łatwo się przypalają.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować