POKUSA

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest to pyszne ciasto, bardzo łatwe do wykonanie i rozpływające się w usutach :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 5 sztuk
    - cukier: 5 łyżek
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - mąka tortowa: 4 łyżki
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżka
    - mleko skondensowane słodzone: 1 sztuka
    - herbatniki opakowania: 2 sztuki
    - bita śmietana: 2 sztuki
    - mleko: 300 mililitrów
    - śmietan fix: 2 sztuki
    - Na budyń mleko: 750 mililitrów
    - mąka: 3 łyżki
    - mąka ziemniaczna: 3 łyżki
    - jajka: 2 sztuki
    - margaryna: 1 sztuka
    - cukier wanioliowy: 1 sztuka
    - cukier puder: 1 łyżka
    - czekolada gorzka do dekoracji: 3 ząbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt:
    białka ubić z cukrem i cukrem wanilin, dodać żółtka, do ubitych jaj przesiać obie mąki z proszkiem i lekko wymieszać, piec ok 40 min w temp. 170 st.
  • 2. Ugotować budyń: z podanej ilości mleka odlać 1/3 i wymieszać w nim obie mąki cukier wanilinowy i jajka, resztę mleka zagotować. Na gotujące wlać mieszankę i ugotować budyń.

    Masło utrzeć na puch z 1 łyżką cukru pudru i połączyć z zimnym budyniem.
  • 3. Puszkę mleka wstawić do garnka zalać wodą ponad puszkę i gotować 2 godziny.
  • 4. Na upieczony biszkopt wyłożyć połowę masy budyniowej, na niej ułożyć jedną warstwę HERBATNIKÓW, na to ugotowany gorący kajmak, kolejna warstwa herbatników, druga warstwa budyniu i na koniec masa z bitych śmietan, na wierz zetrzeć trochę czekolady gorzkiej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować