Polędwica Juliana

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dzięki odpowiednio długiemu marynowaniu, oraz doborze odpowiedniej przyprawy, mięso będzie kruche i aromatyczne

  • 60 min

Składniki:

  • 300 - 500 g polędwicy

    Marynata:

    0,5 - 1 szklanka oleju
    przyprawa do mięs

Polędwica juliana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz pod bierzącą wodą.
  • 2. Przygotuj marynatę. Olej wymieszaj z przyprawą.
  • 3. Polej marynatą mięso. Odstaw do lodówki na co najmniej 30 min.
  • 4. Obsmaż mięso ze wszystkich stron.
  • 5. Obsmażone mięso włóż do piekarnika i piecz przez 15 minut w 200 stopniach.

Porady

Aby marynata się nie zmarnowała, polecam wlać ją na patelnię i na jej smażyć, a obsmażeniu przelać na blachę, na której będzie się piec polędwica.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy