Polędwica wieprzowa w chrupiącej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki oplukac,osuszyc,oproszyc z kazdej strony solą,pieprzem i papryką słodką.Na patelni rozgrzac olej z łyżką masła i obsmazyc na nim polędwiczki,zdjac z patelni.
Cebule z czosnkiem drobno posiekac i przesmazyc na pozostalym masle.
Kajzerkę drobno pokruszyc,dodac parmezan i podsmazoną cebulę i czosnek,wymieszac,dodac pieprz,paprykę słodką,sol.
Polędwiczki posmarowac musztardą,obtoczyc w bułce z parmezanem.Ułozyc w naczyniu zaroodpornym i piec ok 20 minut w 190 stopniach.
Porady
Do polędwniczek mozna dodac tez ostra paprykę czerwoną.
Mozna zrobic tez bez dodatku czosnku.
Komentarze