Polędwica z kindziukiem i puree dyniowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczny pomysł na obiad lub kolację.Zawinięty kindziuk sprawia wrażenie że posiłek jest bardzo elegancki.

Składniki:

  • Składniki :
    1 polędwica wieprzowa około 600g,
    100g kindziuka w plasterkach,
    sól, pieprz,
    musztarda,
    2 łyżki śmietany,
    2 szklanki bulionu,
    pietruszka natka.

    Składniki puree :
    1 średnia dynia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica Kindziuk

Polędwica z kindziukiem i puree dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie puree : Dynię pokrój na kawałki, oczyść z pestek. Ułóż na blaszce do pieczenia, przykryj folią aluminiową i piecz przez 50-60 minut w temperaturze 190 stopni. Ostudź i za pomocą blendera zmiksuj na puree.
  • 2. Przygotowanie polędwica : Polędwicę przekrój na 2 części. Natnij nożem tak aby powstał długi pasek. Połóż woreczek foliowy i delikatnie za pomocą tłuczka rozbij mięso.Posmaruj mięso musztardą i ułóż parę plasterków kindziuka. Zwiń w roladkę i za pomocą wykałaczek zepnij mięso. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z każdej strony. Wlej bulion i duś przez 10 minut. Do kubka wlej wodę (około 1/3 ) dodaj mąkę i wymieszaj składniki. Wlej śmietanę i całość wlej do sosu. Mięso posyp posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Polędwica wieprzowa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować