Polędwiczka wieprzowa z cebulką

0 (0 ocen)

pyszne

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa
    2 małe cebulki
    1/4 szklanki wina białego wytrawnego
    2 łyżki musztardy francuskiej
    oliwa
    sól, pieprz, majeranek


Polędwiczka wieprzowa z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę oczyścić z błonek. Natrzeć solą, pieprzem, majerankiem oraz musztardą francuską. Odłożyć do lodówki na minimum 15 minut. Po tym czasie pokroić cebulkę w cieniutkie piórka i przesmażyć na łyżce oliwy. Polędwiczkę obsmażyć na drugiej patelni na mocno rozgrzanej oliwie. Obsmażyć około dwie minuty z każdej ze strony. Polędwiczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć cebulką zblanszowaną oraz wlać wino. Włożyć do nagrzanego piekarnika 190 stopni na około 20-25 min ( w zależności jakie mięso lubimy i jak duża jest polędwica).
    Podajemy z cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy