Polędwiczka z pieprzem i rozmarynem

4.5 (154 ocen)

proste i pyszne połączenie

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    sól
    świeżo mielony pieprz
    gałązka rozmaryny
    2 ząbki czosnku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Polędwiczka z pieprzem i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczka w pieprzu 1. Polędwiczkę myjemy i wycieramy. Wycinamy białe włókna. Nacieramy solą i pieprzem.
  • polędwiczka podczas smażenia 2. Czosnek obieramy i w całości smażymy na oleju w celu aromatyzowania. Po zrumienieniu wyciągamy czosnek i smażymy na rumiano z każdej strony polędwiczkę posypując drobno posiekanym rozmarynem.
  • po usmażeniu 3. Po usmażeniu odkładamy na deskę, żeby "odpoczęła".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Polędwica wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować