Polędwiczka miodowo-musztardowa

4.29 (204 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczna ,aromatyczna i soczysta polędwiczka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g polędwiczek wieprzowych
    2 łyżki miodu
    2 łyżki musztardy
    3 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki tymianku suszonego
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1/2 łyżeczki oregano
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.29 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Polędwiczka miodowo-musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry około 1 cm.
    Każdy plasterek ugnieść dłońmi, posypać solą i pieprzem.
    Przygotować marynatę.
    W miseczce wymieszać miód, musztardę, oliwę,tymianek,paprykę,oregano i zalać plastry polędwiczki.
    Odstawić w chłodne miejsce na około 1h.
    Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron na złoty kolor.
    Pod koniec zalać resztą zalewy i chwilkę smażyć.

Porady

Aby polędwica była soczysta smażymy krótko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować