Polędwiczka owinięta boczkiem.

4.23 (287 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Dziś pokaże Wam sposób na polędwiczkę, która będzie delikatna, miękka w cudownie różowym kolorze. Gwarantuje, że będzie się rozpływać w ustach.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
    250 g boczku w plasterkach
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    szczypta ostrej papryki
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    0,5 łyżeczki sosu sos worcestershire
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    pieprz
    1 ząbek czosnku
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.23 (287 ocen)

Polędwiczka owinięta boczkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki myjemy i nacieramy wszystkimi przyprawami. Odstawiamy do lodówki na około godzinę.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę. Każdą polędwiczkę smażymy po 2 minuty z każdej strony. Podsmażone mięso owijamy dokładnie cienkimi plasterkami boczku.

    Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
    Polędwiczkę wkładamy do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Pieczemy 17 minut w 200 stopniach

Porady

Można dodatkowo włączyć funkcję grill w piekarniku na 2 minuty aby dosmażyć boczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować