Polędwiczka pod pierzynką

4.5 (145 ocen)

Delikatna polędwiczka ma pyszny lekko ostry farsz :-)

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa (450g)
    por jaśniejsza część około 10cm
    1/2 papryki czerwonej
    5 dużych pieczarek
    ser mozzarella wiórki
    papryka czerwona w proszku
    olej rzepakowy do smażenia + do wysmarowania blaszki
    Przyprawy :
    sól morska,pieprz świeżo mielony,czosnek granulowany,ognista mieszanka przypraw Kamis
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Polędwiczka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć,osuszyć i pokroić: pieczarki i papryke w drobną kostkę,pora drobno posiekać.
  • 2. Przełożyć na rozgrzany olej,doprawić solą,pieprzem,czosnkiem oraz ognistą mieszanką .Całość smażyć /mieszając/ do odparowania płynu - przełożyć na inne naczynie.
  • 3. Polędwiczkę umyć,osuszyć i pozbyć się błonek. Pokroić w plastry pod lekkim ukosem,następnie delikatnie rozbić za pomocą dłoni. Przyprawić z obu stron solą,pieprzem i papryką w proszku i przesmażyć na odrobinie oleju z obu stron po parę chwil.
  • etapy przygotowania 4. Przełożyć plastry na wysmarowaną olejem blaszkę.Na każdym ułożyć po porcji warzyw,posypać wiórkami mozzarelli,przykryć folią aluminiową i piec pod przykryciem (grzanie góra) w 180*C przez 15 minut. Po tym czasie odkryć i lekko zapiec i gotowe.
    Podawać z ulubionymi dodatkami :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Polędwica wieprzowa Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować