Polędwiczki w sosie borowikowym

4.5 (182 ocen)

Bardzo proste do przygotowania danie na obiad.A przepyszny aromat borowików zachwyci domowników.A pora roku jest taka że grzybów jest pod dostatkiem.

Składniki:

  • Składniki :
    6 średnich borowików,
    1 cebula,
    sól, pieprz,
    1 szklanka bulionu,
    1 gałązka świeżego rozmarynu,
    polędwiczka wieprzowa,
    masło 2 łyżki,
    śmietana 2 łyżki,
    oliwa.
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Polędwiczki w sosie borowikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Grzyby dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej masło i dodaj cebulę, chwilę poduś i wrzuć borowiki. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Wlej bulion, wrzuc rozmaryn i duś 5 minut. Dodaj śmietanę i przypraw solą i pieprzem. Polędwiczkę potnij na talarki i oprósz pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Mięso przełóż do sosu i wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować