Polędwiczki z karmelizowanymi pomarańczami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste produkty, wielki efekt. Nic dodać, nic ująć.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - polędwica wieprzowa: 1 sztuka
    - pomarańcza duża: 1 sztuka
    - marchewka: 2 sztuki
    - kus kus: 1 szklanka
    - sól morska gruboziarnista: 1 szczypta
    - papryczka chilli: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - cukier zwykły drobny: 1 łyżeczka
    - olej: 1 łyżka
    - pieprz mielony-prawdziwy do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Polędwiczki z karmelizowanymi pomarańczami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwiczki z karmelizowanymi pomarańczami 1. Polędwiczkę obtocz w soli i pieprzu. Na oleju zeszklij rozgnieciony ząbek czosnku - następnie go wyrzuć. Polędwiczkę smaż, aż z wszystkich stron będzie złoto-brązowa. Następnie dodaj papryczkę chilli i 2 plastry pomarańczy.
    Ugotuj marchewki i kus kus w lekko osolonej wodzie.
  • Polędwiczki z karmelizowanymi pomarańczami 2. Dodaj do polędwiczki sok z reszty pomarańczy i dodaj cukier. Pamiętaj, by przekręcać pomarańczę i polędwiczki.
    Po czym poznać, że polędwiczki są gotowe? Lekko naciśnij mięso, jeżeli będzie miękkie, a skórka brązowa- jest gotowe :). Po przekrojeniu powinno być lekko różowe w środku.
    Układaj na talerzu w kolejności- kus kus, pomarańcza, mięso i marchewki. Na koniec polej sosem, który jest na patelni ;).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.9 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ges z pomaranczami

To może cię zainteresować