Polędwiczki z piersi indyka w sosie śmietanowo-koperkowym

4.49 (147 ocen)

  • 20 min

Szybkie danie

  • 20 min

Składniki:

  • - 350 g polędwiczek z piersi indyka
    - 1 szklanka bulionu
    - pół szklanki posiekanego świeżego koperku
    - sól, pieprz
    - łyżka mąki pszennej
    - 3 łyżki śmietany
    - trochę oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Polędwiczki z piersi indyka w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kawałki. Posypać solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Smażyć polędwiczki z obu stron do białości.
    Polędwiczki zalać szklanką bulionu drobiowego. Wsypać koperek. Gotować ok. 10 min, Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką pszenną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Koper Polędwica wieprzowa Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować