Polędwiczki zawijane boczkiem polane sosem z rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki kroimy w prostokąciki nacieramy tymiankiem, solą i pieprzem następnie owijamy boczkiem i wsadzamy wykałaczki. Kładziemy na patelnię rozgrzaną z olejem, smażymy na złoty kolor z jednej strony i drugiej. Możemy rzucić do patelni gałązkę rozmarynu (albo suszony) i rozgnieciony czosnek.
2.Gdy usmażą się wrzucamy na blachę małą z całym tłuszczem i przyprawami. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach 20 min.
3.Rukolę miksujemy blenderem i wlewamy oliwę według uznania. Na koniec dodajemy sok z pół cytryny i dalej mieszamy.
Porady
Po upieczeniu wyciągamy polędwiczki polewamy sosem, wspaniale komponują się z ziemniakami i jakimiś warzywami u mnie papryka.
Komentarze