Polędwiczki faszerowane kurkami w sosie śmietanowym

4.49 (148 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Wyborne roladki z polędwiczki wieprzowej z kurkami w sosie śmietanowym, najlepiej smakują z podane z kopytkami.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    300 gram kurek
    2 cebule
    Sól, pieprz
    jarzynka
    1 szklanka śmietany 30%
    2 łyżki mąki pszennej
    Olej do smażenia
    Wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Polędwiczki faszerowane kurkami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki kurki, smażymy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odstawiamy do ostudzenia. Polędwiczki kroimy na pół, lekko rozcinamy i rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i jarzynką. Na każdy kawałek mięsa nakładamy kurki, zwijamy w roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, przekładamy do garnka, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła roladki, wsypujemy jarzynkę, gotujemy do miękkości mięsa. Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować