Polentowy torcik nadziewany szparagami

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób

Zdrowy torcik z kaszki kukurydzianej z warzywami :-)

  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 300 gram kaszki kukurydzianej
    1200 ml wody
    2 łyżki masła
    ½ pęczka szparagów zielonych
    2 pomidory duże
    6 oliwek czarnych
    10 oliwek zielonych z papryką
    1 cukinia mała
    ½ kulka mozzarelli
    1 pieczarka
    Listki Bazyli świeżej
    Sól
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kaszka

Polentowy torcik nadziewany szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotwanie produktów 1. Kaszkę kukurydzianą podzieliłam na dwie porcję. Najpierw zagotowałam 600 ml wody, i dodawałam pomału 150 gram kaszki, posoliłam, dodałam łyżkę masła.
  • Szparagi na polencie 2. Wylałam ją do formy wysmarowanej o średnicy 23 cm. Szparagi umyłam, obcięłam końcówki i ugotowałam aldente w wodzie, w garnku bez przykrywki. Szparagi nie stracą koloru, dodałam szczyptę soli i cukru. Na polentę ułożyłam szparagi. Następnie ugotowałam drugą porcję polenty. Zrobiłam to na raty bo kaszka szybko gęstnieje. Przykryłam szparagi kolejną warstwą polenty. Ułożyłam plastry pomidora, i resztę szparagów. Dodałam pokrojoną mozzarelle, pieczarkę, oraz plastry cienkie cukinii, oliwki czarne i zielone.
  • Tort z polenty 3. Wstawiłam na 10 minut do piekarnika na 180 stopni.Po wyjęciu udekorowałam tort różą z pomidora i listkami Bazyli, oraz kwiatkami bratka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza kukurydziana Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować