Polewa czekoladowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Z polewą czekoladową zawsze miałam problem bo zawsze się rozwarstwiała i nie nadawała się już do niczego. Ta polewa jest o wiele łatwiejsza i mam zawsze pewność ze się uda i będzie smaczna.

  • 10 min

Składniki:

  • 100g czekolady deserowej
    1 łyżka masła
    2 łyżki mleka

Polewa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski (dobrze żeby była to metalowa) dodajemy połamaną czekoladę, masło i mleka i stawiamy na garnku z gotującą się wodą (tzw. kąpiel wodna). Rozpuszczamy składniki cały czas je mieszając by później się masa nie zważyła. Taką polewa polewamy ciasta i różne słodkości.

Porady

Pewnie każdy się zastanawia po co tu masło i mleko jak przepierz można rozpuścić samą czekoladę i będzie też dobra. Masło i mleko są po to, że jak polewa zastygnie nie będzie tak twarda jak kostka czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy