Polewa domowa

4.5 (194 ocen)

  • 10 min

To moja ulubiona polewa. Zawsze się udaje i ma piękny połysk. Doskonała do dekoracji ciast, ciasteczek, biszkoptów, babek itp.

  • 10 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:

    100 g masła
    100 g cukru pudru lub drobnego cukru do pieczenia
    2 łyżki kopiaste kakao
    2 łyżki wody
    2 łyżki spirytusu lub innego alkoholu
    kilka kropli aromatu rumowego

Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Polewa

Polewa domowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Do rondelka włożyć masło, wsypać cukier,przesunąć kakao i dodać wodę. Wszystko podgrzewamy (nie gotujemy) ciągle mieszając, do momentu połączenia się ze sobą składników i rozpuszczenia cukru.
    Gdy polewa lekko przestygnie dodać alkohol i aromat. Wymieszać. Polać ciasto.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować