Polewa orzechowa do ciast

4.5 (198 ocen)

Przepyszna o orzechowym smaku polewa do ciast i babek

Składniki:

  • - 1/4 kostki margaryny
    - 5 łyżek cukru
    - 5 łyżek kakao słodkie np (nesquik )
    - 2 łyżki kakao zwykłe
    - 3 łyżki jogurtu greckiego
    - 2 łyżki wody
    - 1 łyżka żelatyny
    - 5 łyżek orzechów laskowych mielonych
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Polewa orzechowa do ciast - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - W garnku rozpuścić margarynę dodać cukier oba kakao jogurt i wodę
    - Gotować wszystko na wolnym ogniu cały czas mieszać Jak się zacznie gotować odłączyć ogień
    - Wsypać żelatynę mieszać aż się rozpuści dodać orzechy dobrze wymieszać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować