Półfrancuskie roladki z białym serem i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo pyszne roladki.Możemy je upiec gdy mamy ochotę na coś słodkiego.Nie wymagają dużo pracy,a możemy cieszyć się pysznym smakiem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki tortowej
    1 jajko
    2 łyżki śmietany 12 %
    10 dag masła lub margaryny

    Masa serowa:
    30 dag sera białego
    1 jajko
    1 cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy
    cukier puder do smaku ( 2-3 łyżki )
    5 dag masła lub margaryny
    10 dag rodzynek

    Dodatkowo:
    mąka pszenna do posypania stolnicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery

Półfrancuskie roladki z białym serem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto. 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny.
  • Ser. 2. Wszystkie składniki ucieramy na gładką masę ( cukier dodajemy według uznania ),dodajemy rodzynki i mieszamy.
  • Ciasto z serem. 3. Ciasto wałkujemy na prostokąt o wymiarach około 27 cm x 40 cm na posypanej mąką stolnicy.Następnie na cieście rozsmarowujemy masę serową.
  • Krojenie. 4. Następnie ciasto zwijamy jak roladę i kroimy w dość grube plastry.
  • Upieczone. 5. Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Z przepisu wychodzi około 12 sztuk roladek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować