Polski wieśmac - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety:
Wszystkie składniki oprócz bułki i jajka dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Następnie dodajemy odciśnięta bułkę oraz jajko i wyrabiamy na gładką masę. Gdyby masa była zbyt rzadka można dodać bułki tartej. Formujemy płaskie burgery - można użyć ringów.
2.Surówka:
Majonez łączymy z jogurtem oraz rozdrobnionym czosnkiem., doprawiamy solą oraz pierzem. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, ogórka szatkujemy, np, za pomocą obieraczki do warzyw, paprykę kroimy w mniejsze części. Cebulę drobniutko siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
3.Bułki przekrawamy na pół, podpiekamy na patelni lub w piekarniku. Układamy porcję sałatki, mięso, polewamy ketchupem.
Komentarze