¾ szkl. Oleju
½ szkl. Wody
¾ szklanki cukru
3 łyżki kakao
5 JAJEK
1 i ½ szkl. Mąki
½ szkl. Cukru
1łyżeczka proszku
1 łyżeczka sody
Sok porzeczkowy i dżem porzeczkowy
DO KREMU
3smietany 30% małe tj 600ml i 4 fix do śmietany
3 serki homogenizowane
5łyżek cukru pudru
1.ZAGOTOWAC MASĘ I WYSTUDZIC Z
¾ szkl. Oleju
½ szkl. Wody
¾ szklanki cukru
3 łyżki kakao
NASTĘPNIE Białka ubić z cukrem dodać żółtka i wystudzoną masę na koniec proszek i soda
Upiec biszkopt
KREM
UBIC SMIETANĘ DODAC CUKIER PUDER I FIXY A NASTĘPNIE POWOLI SERKI HOMOGENIZOWANE
PO WYSTUDZENIU BISZKOPT PRZEKROIC NA PÓŁ NASĄCZYC SOKIEM PORZECZKOWYM DÓŁ NAŁOŻYC KREM PRZYKRYC 2 PLACKIEM RÓWNIEŻ NASĄCZYC POSMAROWAC DŻEMEM PORZECZKOWYM I POSYPAC PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI
Komentarze