Porzeczkowy serowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbijamy białka i ubijamy je na sztywna pianę stopniowo dodając cukier. Zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując.
2. Tak samo postępujemy z olejem. Następnie szpatułką mieszamy i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę (23x28) smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Wlewamy masę i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
3.Po upieczeniu ciasto studzimy i kroimy na pół.
4.
Margarynę o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy ser twarogowy i miksujemy aż do uzyskania kremowej konsystencji.
5.W formie układamy jeden z blatów, smarujemy go połową dżemu i wykładamy na niego 2/3 masy serowej.
6.Wykładamy kolejny biszkopt, smarujemy dżemem i resztą masy serowej. Ciasto oprószamy tartą czekoladą. Odstawiamy na noc do lodówki.
Życzę smacznego :)
Komentarze