Potrawka warzywna z orzechami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrany czosnek pokroić w plastry, cukinię, rzepę oraz obraną marchewkę w niedużą kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić rozdrobnione składniki i smażyć 5 min, mieszając.
2.Po tym czasie dołożyć poszatkowaną kapustę i jeszcze chwilę smażyć. Do zawartości garnka dodać pokrojone w kostkę pomidory, orzechy, wlać wodę, przecier pomidorowy oraz sos sojowy, wsypać po szczypcie soli i cukru. Całość wymieszać i dusić 15 min, co jakiś czas mieszając.
3.Następnie dodać posiekaną zieleninę, wymieszać i dusić jeszcze 5 min. Potrawę doprawić do smaku.
4.Każdą porcję posypać pokrojonym w kostkę serem.
Porady
Potrawa smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Komentarze