Potrawka wieprzowa ze słodkimi ziemniaczkami i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę natrzeć mięso, oprószyć mięso papryką w proszku i pieprzem. Obsmażyć na tłuszczu. Przełożyć do garnka podlać wodą i dusić na wolnym pgniu,dodać ziele angielskie i liście laurowe.
2.Cebulę obrać pokroić na drobno zeszklić na tłuszczu,dodać do mięsa.
3.Marchewkę pokroić w krążki, paprykę w słupki dodać do mięsa.Słodkie ziemniaczki obrać pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Pod koniec dodać pokrojonego na mniejsze części ananasa i pomidory, chwilę pogotować.
4.Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać do zupy.
5.Doprawić do smaku sola, piperzem paprika w proszku. Jeśli potrzeba możemy dodać trochę soku z ananasa.Podawać jako potrawka lub jako dodatek do makaronu, lub ryżu
Komentarze