Tą potrawkę po raz pierwszy jadłam u teściowej. Od tej pory na stałe zagościła w moim domowym menu. Idealny dodatek 2 dania, bądź jako samodzielne danie.
Potrawka z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki , przekrawamy na pół. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
2.Pomidory kroimy w bardzo dużą kostkę, cebulę kroimy w drobne piórka, marchewkę myjemy i obieramy, kroimy w plasterki.
3.W garnku przesmażamy cebulę na łyżce oleju, gdy się zeszkli dodajemy marchew i pomidora. Smażymy tak około 5min. Dolewamy ok.05 szkl.wody i przyprawy.Dusimy do momentu,aż marchew zmięknie (gdy trzeba dolewamy w między czasie wody)
4.Gdy marchew będzie miękka dodajemy ugotowaną wcześniej fasolkę posiekany koper i natkę pietruszki i dusimy ok 10 min. Dodajemy śmietanę i mieszamy.
Komentarze