Potrawka z indyka z pieczarkami

0 (0 ocen)

Proste, smaczne i domownicy zadowoleni.

Składniki:

  • 700 g mięsa gulaszowego z indyka
    300 g pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    0.5 litra bulionu drobiowego
    150 ml białego wina
    100 ml śmietany
    1 łyżeczka mąki
    natka pietruszki
    tymianek
    pieprz
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z indyka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić z błon, pokroić w grubą kostkę i usmażyć na rumiano.
  • 2. Odsunąć mięso na jedną stronę patelni i zeszklić pokrojoną w grubą kostkę cebulę i jeden ząbek czosnku.
  • 3. Podlać winem, przykryć i dusić na małym ogniu ok. 40 minut.
  • 4. Dodać pokrojone pieczarki, do smaku pieprz, sól i tymianek. Dodać bulion i dusić do miękkości mięsa. Pod koniec dodać pokrojony drugi ząbek czosnku i posiekaną natkę pietruszki.
  • 5. Do potrawki dodać śmietanę i w razie gdyby była zbyt rzadka to zagęścić mąką rozrobioną z niewielką ilością wody. Podawać z ryżem, kaszą lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować