Potrawka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka myjemy,
osuszamy i kroimy w kostkę 1,5x1,5 cm lub w paski. Czosnek
i cebulę obieramy, siekamy.
Na patelni rozgrzewamy
oliwę i na małym ogniu smażymy
na niej cebulę i czosnek,
często mieszając, aż cebula
się zeszkli, ale nie zrumieni.
2.Na patelnię wkładamy kawałki
kurczaka, smażymy około
10 minut. Dodajemy marchewkę
pokrojoną w talarki,
fasolkę w słupki, a paprykę
w drobną kosteczkę i obficie
podlewamy wodą. Dusimy
około 50 minut. Dodajemy kurkumę,
słodką paprykę i sól do
smaku. Zagęszczamy łyżką mąki, wymieszaną w około 1/4
szklanki wody.
Porady
Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem. Danie możemy udekorować posiekaną natką.
Komentarze