Szybka, prosta i smaczna, a do tego treściwa potrawka z polędwiczek kurczaka. Można podać ją z chlebem, ryżem czy makaronem...ja podałam z ziemniakami bo miałam akurat na taką kombinację ochotę:) polecam:)
Składniki:
5 polędwiczek z kurczaka
2 łodygi selera naciowego
1/2 czerwonej cebuli
1/2 papryczki chili
1 mały pomidor
1 łyżka dżemu truskawkowego
1 łyżka oleju
sól,pieprz do smaku
1/4 łyżeczki suszonego tymianku
Potrawka z kurczaka z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę średniej wielkości. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić mięso i smażyć aż się zetnie. W między czasie papryczkę oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paseczki. Seler umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Razem z papryczką dodać do garnka i smażyć około 3-4 minut. Następnie dodać cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w średnią kostkę i dodać do garnka. Po około 2 minutach doprawić do smaku solą, pieprze i tymiankiem. Na koniec dodać dżem i smażyć wszystko aż dżem się połączy ze składniami i lekko zredukuje. Smacznego
Komentarze