potrawka z kury rosołowej

4.5 (193 ocen)

smaczne potreawka do ryżu, ziemniaków na obiad............SMACZNEGO!!!

Składniki:


  • kura rosołowa 1/2 sztuki/duża, włoszczyzna 1/2 pęczka/z rosołu, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, masło 1 łyżka, cebula 1 sztuka, pieprz ziołowy 1 łyżka, curry 1 łyżka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, rosół 1,25 litra
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z kury rosołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ugotowaną kurę rosołową obrać z kości, usunąć skórę, mięso pokroić na nie duże kawałki, włoszczyznę z rosołu przecisnąć przez kratkę do jarzyn lub drobno pokroić..............

    na maśle zeszklić cebulę drobno pokrojoną, wsypać mrożoną fasolkę zieloną i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając...............

    wsypać przyprawy i wymieszać, wlać rosół i gotować do miękkości fasolki.................

    dodać kurę i włoszczyznę, krótko zagotować

Porady

dobry sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować