Potrawka z piersi kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Potrawka z warzywami. Dodatek słodkiego soku nadaje jej niesamowity smak. Przepis od koleżanki.

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 podwójne piersi z kurczaka
    - 3 duże marchewki
    - 2 średnie cebule
    - 1/2 kg pieczarek
    - 1/2 szkl. soku lub napoju winogronowego
    - 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
    - 1 puszka groszku konserwowego
    - wegeta, pieprz, ostra papryka, majeranek
    - ser żółty

Potrawka z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi pokroić w kostkę. Przyprawić wegetą i odstawić, aby nasiąkły przyprawą. Następnie obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki na kawałki. Cebulę z pieczarkami poddusić. Dodać mięso i marchew.Zalać wodą, wyrównując powierzchnię, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu. Po pewnym czasie dolać sok. Na końcu dodać groszek konserwowy. Zaprawić przecierem pomidorowym i zasmażką.
    Przed podaniem posypać utartym żółtym serem.

Porady

Najlepiej przygotować dzień wcześniej, bo zupka fajnie przejdzie wszystkimi składnikami

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2013

Komentarze

Podobne przepisy