Potrawka z pstrąga z sosem majonezowo-czosnkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Potrawa lekka w sam raz na lato .bardzo zdrowa :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron pełnoziarnisty: 1 szklanka
    - Pstrąg filet: 1 sztuka
    - majonez: 1 łyżka
    - śmietana: 2 łyżki
    - jogurt naturalne: 1 łyżka
    - czosnek: 1 sztuka
    - sos ziołowy w proszku: 1 łyżeczka
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - koperek: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki

Potrawka z pstrąga z sosem majonezowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron pełnoziarnisty gotujemy ok 8 min z dodatkiem soli .Odcedzamy ,pozostawiamy do ostudzenia .
  • 2. Filet z pstrąga solimy ,smażymy na patelni z odrobiną masła .kropimy cytryna ,tniemy na kawałki .
  • 3. Na patelni gdzie smażyliśmy pstrąga smażymy pokrojoną paprykę dodajemy makaron i pstrąga -doprawiamy solą ,dodajemy pokrojony koperek i szczypior -mieszamy .
  • 4. Sos - Majonez,śmietanę jogurt mieszamy z sosem ziołowym w proszku dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku .Chłodzimy .
  • 5. Potrawkę nakładamy na talerz ,polewamy zimnym sosem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy